Julklappstips

Det finns en massa fina kläder, leksaker och upplevelser som är bra julklappstips. Men det som verkligen skulle göra någon glad och betyda väldigt mycket är välgörenhetsjulklappar. Så mina två bästa julklappstips är ActionAid och Barncancerfonden!

Förra året gav Lovina, utöver de vanliga julklapparna, en get till alla som firade julen uppe hos Lovinas farfar. En liten present som ger mycket glädje och mycket hjälp! En familj i Mocambique fick en get, vilket förhoppningsvis leder till att den här familjen får det lite bättre och lättare i vardagen!

I år tror jag att det blir en bikupa. En kvinna i Uganda får möjligheten att starta egen biodling. Genom att jag skänker 350 kr så får en kvinna bikupor, skyddskläder och utbildning, så att hon kan utvinna honung som hon kan sälja på marknaden. Det ger inte bara intäkter - det ger även kvinnorna en profil i samhället.

En annan bra julklapp är ett bidrag till Barncancerfonden! Det finns ett flertal olika insamlingar som privatpersoner startat hos Barncancerfonden, kika in listan här. Det är enkelt att skänka en slant och det behöver inte vara stora bidrag, alla bäckar små! Dessutom har Barncancerfonden en webbutik där du kan köpa fina presenter och för varenda grej som säljs så går en summa till Barncancerfonden. Bra va!? Butiken hittar du här!


Nallen Tryggve 175 kr/st
varav 110 kronor går till Barncancerfonden.

En bra trend som startat är att bloggare startar insamlingar och då brukar bidragen snabbt trilla in, vilket är superbra! Bloggerskor som har insamlingar till Barncancerfonden är bland annat Muppsan och BeckahBitch.


Så jag hoppas att även ni hakar på och ger en välgörenhetsjulklapp!
Varenda liten slant gör skillnad!

bloglovin

Kommentarer
Postat av: Jeanette - mamma till Ayline

Hej! Tack för ditt svar. Tänkte ja skulle börja hösten 2012. :) hoppas ja får med mej mannen på det hela oxå :) jag är 171 lång och väger för tillfället ca 62 kg men lär öka i vikt framöver. Innan ja fick Ayline vägde jag 54. Så nu är ja väl normalviktig om man säger så MEN jobbigt när ens kläder inte passar längre :(

Kram

2010-12-08 @ 16:29:51
URL: http://MammatillAyline.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack :-) <3

2010-12-08 @ 20:15:43
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Catrin Rising

Stort tack för att du tipsar om våra julklappar mot fattigdom! de gör skillnad - på riktigt. Jag var nyligeni Etiopien och besökte ett getprojekt, där kvinnorna fått getter via ActionAid. De sålde killingarna på marknaden, sparade en del av förtjänsten och köpte ny boskap eller betalade skolavgifter med den andra delen.Med varma hälsnngar och hopp om engod jul//Catrin Rising,

pressekreterare

ActionAid

2010-12-09 @ 10:07:03
URL: http://www.actionaid.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Avslutas 27/11 kl. 20.00