VantarNu har vintern verkligen tagit sverige i ett järngrepp! Det är kallt kallt kallt, till och med här nere i Göteborg. Fler än jag som har bråk om vantar varenda dag? Tips på hur man får dem att sitta kvar? Det är inget fel på vantarna, de är svåra att ta av, men vi har en väldigt envis liten dam som blir hysterisk och sliter av dem. Tips någon?

Vi har riktigt bra vantar som Milk & Milla var snälla och skickade oss, Didriksons Biggles Mittens i svart. De är fina, har en bra passform med en bra rem att dra åt runt handleden. Riktigt varma och goa vantar. Men Lovina blir hysterisk och då behöver man fina knep att ta till så alla tips är välkomna.

Tusen tack Milk & Milla för de underbara vantarna!

bloglovin

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till skrutten Robin

Robin tycker inte heller om att få på sig vantarna, inomhus. Men när jag började göra det när vi kommit ut går det mycket bättre :)

2010-12-02 @ 12:25:46
URL: http://beabofink.blogg.se/
Postat av: Mamma M

Jag sätter alltid på vantarna innan overallen eller jackan. Då hålls de på plats lite bättre:-)!

2010-12-02 @ 12:27:15
URL: http://blogg.mama.nu/mammam
Postat av: Lindet

Bra tips, tack för dem!

Har dock redan testat båda...Sätter jag dem innanför overallen blir hon ännu mer arg och sliter av dem ännu fortare... och sätter jag på dem ute så blir det samma visa som inomhus :(Konstigt att just vantarna ska vara sådant problem!!

2010-12-02 @ 12:54:14
URL: http://lindet.blogg.se/
Postat av: Pockethexan

Tänk vad tiden går fort tyckte det var nyss jag hade samma problem fast nu när min lilla är 17 år är det ett liknande problem man har nu vill hon inte ha något på benen bara ett par tunna tajts..Men det som funkade för i tiden var att man lekte tittut med handen när det var en trång tröja -"Var e lilla handsingen" o när vantarna skulle på då skulle handen gå in o leka i kojan o vara inne hela dan...

Du kanske kan använda min ide men hur man får kläder på min dotter bestämmer visst bara temp. för nu när det är -14 i Sthlm då blev det tjockare byxor <;pKramis från Pockethexan själv som har varit med i din tävling där man kunde vinna en "tröja ur bassortimentet" men kan inte hitta vem som är vinnaren....hoppas, hoppas!

<;D

2010-12-02 @ 18:50:11
URL: http://pockethexorna.blogspot.com
Postat av: Studentmamman

Jag har samma från Didriksons till sonen tycker dock inte alls de är så bra och hade föredragit en dragkedja.

Vantprotester blir det nästan dagligen här hemma. Jag brukar låta sonen "neja" och protestera ett tag och undvika att det blir en maktkamp. En stund utan vantar och han brukar ganska snart inse att det är väldigt kallt utan. Jag tror det är viktigt att man samtidigt förklarar varför han ska ha väntar och försöka få barnet att förstå att det är för deras bästa. Försöka tona ner situationen och inte göra en stor grej av det. Att protestera mot vantarna är bara ett sätt för barnet att visa sin självständighet och fem minuter utan gör sällan någon skada (om det då inte är svinkallt).

2010-12-03 @ 10:43:39
URL: http://www.studentmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Avslutas 27/11 kl. 20.00