Sockerpasta

Jag skulle göra orange och svart sugarpaste idag. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blev gult och skogsgrönt. Jag fick massan till ljusgrå och tänkte att det skulle bli svart om jag hällde lite till av allt, men istället blev det skogsgrönt. Men aja, kan ju få användning för den också. Svart färg åker jag nog och köper i stan istället, var inte det lättaste att blanda till.



Jag kände på gårdagens satser för att se vilket recept som var bäst. Den som blev bäst i koncistensen var recept nummer 2. Så ifall ni ska göra sockerpasta så rekommenderar jag detta:

Ingredienser
1 msk (drygt) gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 g cocosfett
1.5 dl vit baksirap
några droppar smakextrakt (eller färg) om man vill
ca 14 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelatinet och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg sedan i fettet och låt det smälta. Tillsätt baksirapen och ev. smakextraktet/färgen.

Häll upp florsockret i en stor skål och häll i den flytande blandningen. blanda för hand eller med en hushållsmaskin (inte elvisp, den är alldeles för klen!). När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs (men ta hellre för lite än för mycket, degen blir mycket smidigare om den får ligga ett par dagar, och blir mindre kladdig).

Linda in degklumpen ordentligt i plastfolie och lägg mörkt i en lufttät behållare. förvara i rumstemperatur, håller MINST en månad.

bloglovin

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till skrutten Robin

Kanske en dum fråga, men vad använder man sockerpasta till?

2010-11-23 @ 20:11:40
URL: http://beabofink.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0













Avslutas 27/11 kl. 20.00