Sugarpaste

Igår testade jag att baka sugerpaste/sockerpasta på två olika sätt, så jag tänkte att jag kan dela med mig av båda recepten. Välj den som passar dig bäst. Jag färgade min pasta i tre olika färger. Recept 1

Ingredienser
ca 350 g florsocker (mängden beror ju på äggvitans storlek)
1 äggvita
15 ml varm glukos eller 50 g glukos

Gör så här
Blanda äggvitan och glukosen och tillsätt florsockret efterhand. Knåda massan ett par minuter tills konsistensen är rätt, på en florsockrad yta.

Man kan rulla ut den och täcka en tårta, ta ut med mått, göra figurer och färga den utan problem.

Tips!
Använd Maizena eller potatismjöl när du kavlar ut sugerpaste eller marsipan, försök att få tag på ett plaströr och kavla med. En träkavel kan det lätt fastna på.

Recept 2

Ingredienser

1 msk (drygt) gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 g cocosfett
1.5 dl vit baksirap
några droppar smakextrakt (eller färg) om man vill
ca 14 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelatinet och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg sedan i fettet och låt det smälta. Tillsätt baksirapen och ev. smakextraktet/färgen.

Häll upp florsockret i en stor skål och häll i den flytande blandningen. blanda för hand eller med en hushållsmaskin (inte elvisp, den är alldeles för klen!). När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs (men ta hellre för lite än för mycket, degen blir mycket smidigare om den får ligga ett par dagar, och blir mindre kladdig).

Linda in degklumpen ordentligt i plastfolie och lägg mörkt i en lufttät behållare. förvara i rumstemperatur, håller MINST en månad.Lycka till!
bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Avslutas 27/11 kl. 20.00